• Kreativne kampanje,
  • Produkcija

Serija animiranih spotova za Ministarstvo poljoprivrede

Motivirali smo domaće poljoprivrednike da iskoriste poticajna sredstva Ministarstva poljoprivrede nizom kratkih animiranih TV spotova

Izazov: pokazati poljoprivrednicima da uz potpore za obnovljive izvore energije njihova gospodarstva mogu rasti

Ministarstvo poljoprivrede Republike Hrvatske raspisalo je natječaj u kojem traži marketinšku agenciju koja će osmisliti zanimljivu TV kampanju namijenjenu poljoprivrednim proizvođačima i prerađivačima. Riječ je o poticajnim sredstvima koje se mogu iskoristiti za ulaganja u obnovljive izvore energije. Digitalna, content i advertising agencija LOGIC MARKETING uspjela je svojom ponudom i konceptom pobijediti na natječaju. Zadatak je uključivao osmišljavanje niza kraćih animiranih TV spotova koji će na jednostavan i životan način upoznati poljorivrednike s prednostima koje donose poticaji za obnovljive izvore energije.

Rješenje i rezultati

LOGIC MARKETING osmislio je i producirao seriju od tri kratka animirana spota koja su se obraćala poljoprivrednim proizvođačima i prerađivačima. U spotovima smo kombinirali moderne ilustracije, infografike i efektnu motion graphic animaciju. U svakom je spotu kao primjer dobre prakse prikazan po jedan poljoprivrednik (stočar Mario, voćarka Jasna, maslinar Stipe) koji svojim primjerom pokazuje drugim poljoprivrednicima kako je uz potpore ministarstva uspio proširiti poslovanje, smanjiti troškove energije te još više “zazeleniti” svoje gospodarstvo. Složen sustav visina potpora pojednostavili smo animiranom infografikom, a poljprivrednike motivirali zanimljivim pričama o ulaganjima u peletirke, fotonaponske ćelije i bioplinska postrojenja. Spotovi su prikazani na svim domaćim nacionalnim televizijama u udarnom terminu glavnih informativnih emisija.

Animirani TV spot za Ministarstvo poljoprivrede - Maslinar Stipe
Animirani TV spot za Ministarstvo poljoprivrede - Stočar Mario
Animirani TV spot za Ministarstvo poljoprivrede - Voćarka Jasna

Realizirane marketinške usluge

  • ATL kampanja
  • Produkcija TV spotova
  • Izrada animacije
  • Animirane infografike

Izbor radova